Onni

Häissä 9/2020

Onni Westlund – lastensuojelun ja sosiaalialan ammattilainen

Olen yhteiskunnasta ja yhteiskunnallisista ilmiöistä kiinnostunut vuonna 1991 Tampereella syntynyt ja täällä edelleen asuva tyyppi. Sosiaalialan ammattilainen, jota kiinnostaa erityisesti lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi.

Olen elänyt suhteellisen vaiherikkaan elämän, johon on mahtunut läheisten menetyksiä ja vaikeita aikoja, mutta myös paljon hyvää. Henkilökohtaiset menetykset, haasteet ja kompuroinnit matkalla ihmiseksi, joka olen tänään, on synnyttänyt minussa vahvan palon ja halun parantaa lasten, nuorten ja perheiden elämää Suomessa.

Kävin peruskoulun ja lukion Tampereen Ruudolf Steiner -koulussa, josta valmistuin ylioppilaaksi. Suoritin siviilipalveluksen vuonna 2012, jonka jälkeen päädyin parin välivuoden jälkeen ammattikorkeakouluun opiskelemaan. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK) ja tällä hetkellä opiskelen sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan maisteriohjelmassa Itä-Suomen yliopistossa. Työskentelen kehittämispäällikkönä valtakunnallisessa lastensuojelun kehittämisyhteisö Pesäpuu ry:ssä lastensuojelun sijaishuoltoon liittyvien teemojen äärellä, yhdessä sijaishuollossa asuvien ja asuneiden nuorten kanssa. Vapaa-ajalla toimin Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian hallituksen varajäsenenä, Nuorten mielenterveysseura Yeesin hallituksen jäsenenä sekä Facebookissa toimivien Sosionomien uraverkoston ja Sosiaalialan viestintäverkoston ylläpitäjänä. Lisäksi vapaa-ajallani tykkään uppoutua tv-sarjojen pariin, seurata yhteiskunnallista keskustelua ja kirjoittaa, joko somessa, täällä blogissa tai muuten vaan.

Tervetuloa nettisivuilleni.